De Geweven Draagdoek

Leeftijd advies: 0-4 jaar+
Geschikt voor: Buik, rug en heup dragen

De geweven draagdoek heb je in allerlei soorten en maten.

Je kan een geweven draagdoek gebruiken vanaf newborn t/m peuter/kleuter leeftijd afhankelijk van wat jij en je kind prettig vinden.

De geweven draagdoek heb je zoals gezegd in allerlei verschillende soorten/blends. Katoen, linnen, bamboe/viscose, zijde, wol, hennep zijn de meest voorkomende ook in combinatie met meerdere materialen. Maar je kan het zo gek niet bedenken, zelfs doeken met zeewier bestaan. Elke blend heeft weer andere eigenschappen die voor iemand voorkeur kunnen geven. Voorbeelden zijn het verschil in draagkracht, luchtigheid, zachtheid enzovoort.

De maten:

1. ± 2.20M
2. ± 2.70M
3. ± 3.20M
4. ± 3.70M
5. ± 4.20M
6. ± 4.70M
7. ± 5.20M
8. ± 5.70M

Als je begint met dragen en je baby voornamelijk FWCC(zie draagdoek knopen)draagt, dan kan je het beste beginnen met de volgende maat afhankelijk van jouw confectiemaat.

< 38 maat 5
38 – 44 maat 6
44 > maat 7

Draag je samen met je partner ga dan van de grootste maat uit. Beter wat stof over wat je weg kan werken, dan stof te weinig.

Waarom verschillende maten doeken kopen?

Gaandeweg zul je waarschijnlijk meer knopen gaan proberen en zul je ontdekken dat je bij sommige knopen meer stof over zult hebben. Dit kan je laten hangen of op creatieve manier wegwerken. Evt kan je ook een doek in(laten)korten. Het grote voordeel van een geweven doek is dan ook de veelzijdigheid. Naast de diverse soorten en maten zijn er namelijk ook oneindig veel manieren van knopen. Je kan je kind daardoor veilig op je buik, heup en rug dragen. Ook dubbeldragen kan je met een geweven doek.

Waardevast

Nog een voordeel van de geweven doek is dat hij nog steeds behoorlijk waarde vast is. Natuurlijk heb je te maken met vraag en aanbod, waardoor je bij doorverkoop waarschijnlijk wat verlies maakt bij de standaard verkrijgbare doeken, maar bij sommige LE(limited edition) doeken, kan het zijn dat je ze zelfs met winst weer door verkoopt.

Dus schrikt het je niet af om een klein beetje tijd te steken in het leren van het knopen van een doek? Dan is een gegeven doek ideaal.