De Mei Tai

Advies leeftijd: 0/6 maanden-4 jaar+
Geschikt voor: Buik, rug en heup dragen

Herkomst:

De Mei Tai is afkomstig uit China. Mei betekent: Op de schouders dragen en Tai betekent: Band

Mogelijkheden:

Afhankelijk van welke Mei Tai je gebruikt kan hij gebruikt worden vanaf de geboorte tot in de peuter/kleuter leeftijd. Er bestaan modellen die aan alle kanten versteld kunnen worden/kleiner en groter gemaakt kunnen worden. Ook zou je een Mei Tai kleiner kunnen maken door de buikband op te rollen en het zitgedeelte evt te versmallen door er een touwtje omheen te knopen. Om het overspreiden bij een kleine baby te voorkomen.

Bij grotere kinderen kan je juist de banden weer gebruiken, zodat je de knie tot knie ondersteuning kan blijven geven, terwijl de beentjes ondertussen langer zijn dan dat het rugpand breed is.

Verder kan je met een Mei Tai veilig buik en rugdragen. Je kan er zelfs mee heupdragen indien gewenst.

Uiterlijk

Een Mei Tai bestaat uit een (bijna) vierkant rugpand met een buikband en 2 schouderbanden die geknoopt dienen te worden. Je hebt ze met smalle banden en met brede banden(wraparound), omdat bij de wraparound de banden mooi gespreid over het kontje en de beentjes van je kindje kunnen om zo de optimale steun te kunnen geven afgestemd op jouw kindje. In China waar de Mei Tai zijn oorsprong kent, wordt deze zelfs versiert met allemaal borduursels, kleuren en vormen die het kindje moeten beschermen en een goede toekomst geven.

Extra voordeel

Een extra voordeel is, dat de zijkanten open zijn in tegenstelling tot een doek. Hierdoor kan de warmte goed weg, dit maakt dat een Mei Tai uitermate geschikt is voor de warme dagen.