De Ringsling

Leeftijd advies: 0-4 jaar+
Geschikt voor: Heup, buik en rugdragen

Wat is een Ringsling?

De ringsling is een stuk draagdoekstof van rond de 2 meter waar aan één uiteinde 2 slingringen zijn genaaid. Een ringsling is handig om je kindje snel even op je heup te zetten voor korte stukjes. Ook als je nog niet durft te rugdragen, maar je kindje niet meer op de buik wil, omdat het de wereld wil zien. Dan kan de ringsling voor kleine stukjes een uitkomst bieden.

Hoe draag je met een ringsling?

Een ringsling bevestig je door het uiteinde van de doekstof door de ringen te lussen, waardoor je een soort ringen gesp krijgt. Deze kan je handig baan voor baan strakker maken, mist je ervoor zorgt, dat de sof tussen de ringen niet gaat overlappen. Met een ringsling draag je diagonaal. Dit maakt dat je al het gewicht op één schouder draagt en dat maakt de ringsling dus ongeschikt om lange wandelingen mee te maken.

De ringen

Er bestaan speciale ringsling ringen, deze hebben geen lasnaad, waardoor er dus geen zwak punt zit in de ringen. Deze ringen kan je herkennen, doordat er doorgaans een soort merkje aan op de ringen staat. Als een ring knapt, dan kan dit namelijk nare gevolgen hebben. Koop je dus een zelfgemaakte ringsling van iemand over of ga je er zelf één maken? Zorg check dan altijd dat er speciale ringslingringen in de ringsling zitten.

Verschillen

Het voornaamste verschil in ringslings zit hem in de manier waarop het stof is dichtgenaaid bij de ringen/op je schouder. Dit kan op de volgende manieren:

  • Pleated
  • Gathered

Wat voor jou het beste werkt zou je uit moeten testen, er zit namelijk per persoon veel verschil in het draagcomfort.