Op pad met kleine zieke zoon

Japanse origami kampioene

Mama’s met draagdoeken kennen het wel. Het heerlijke gevoel wanneer je een net gewassen, vers gestreken draagdoeken hebt. Ik vouw ze vervolgens met de nauwkeurigheid van een Japanse origami kampioene. Ik maak foto’s van mijn kleine stash alsof ik een professioneel fotografe ben en aai en knuffel mijn doeken alsof ze een van mijn kinderen zijn… Oké, dat laatste is niet helemaal waar maar ik voel me altijd laten we zeggen…. Euforisch.

Mijn zoon is wat ziekjes

Zo ook vandaag. Het zonnetje scheen en het leek mij een mooi moment, om met het hele gezin dragend naar de winkel te wandelen. Mijn jongste zoon is wat ziekjes, een fijne wandeling in de draagdoek dicht bij mama doet dan altijd goed. Ik hijs mijn oudste zoon bij manlief in de draagzak en kies een mooie blauwe, net  gewassen, vers gestreken draagdoek uit mijn fijne strakke stapeltje doeken. Ik knoop mijn zoontje in de FWCC en dan zijn we er helemaal klaar voor, we kunnen gaan! Snel vis ik nog een spuugdoekje uit de box, je weet het tenslotte nooit…

Aan haar blik zie ik dat ze zich af vraagt waar we nou eigenlijk mee bezig zijn

We hebben nog geen tien meter gelopen, wanneer ik een geluid hoor bij mijn jongste zoon, een geluid wat ik liever niet hoor en zeker niet wanneer hij in de draagdoek zit! Ik kijk en zie dat hij wat gespuugd heeft. Een klein beetje, op de doek. Nonchalant veeg ik het weg… het is maar een klein beetje, geen man overboord.  Ik zet nog geen twee stappen en ik hoor hetzelfde geluid als daarvoor. Ditmaal voel ik een grote warme gloed: over mijn armen, over mijn benen en NEE, over mijn net gewassen, vers gestreken doek! Ik probeer zoveel mogelijk van de doek en mijn lichaam af te vegen, instrueer mijn man om het goedje van mijn schoenen af te vegen terwijl mijn peuter vermakelijk kijkt naar deze voorstelling. Er loopt een mevrouw langs die vriendelijk groet, maar aan haar blik zie ik dat ze zich af vraagt waar we nou eigenlijk mee bezig zijn.

Missie geslaagd

Zodra ik weer enigszins toonbaar mijn weg kan vervolgen doe ik dit met een heerlijke parfum au de zure baby. Mijn jongste zoon zijn missie is geslaagd. Mama gaat vanavond weer wassen en strijken

Please follow and like us:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *