De SSC (Soft Structured Carrier)

Leeftijd advies: 0/6 maaden-4 jaar+
Geschikt voor: Buik en rugdragen

Wat is een SSC?

Een SSC is een voorgevormde drager en is vooral makkelijk. De meesten bestaan uit een klik klik systeem(maar er zijn ook klik knoop of klittenband combinaties). Dat wil zeggen je klikt de buikband vast door middel van klikgespen, doet je kindje in de drager doet de schouderbanden om als een rugzak en je klikt de schouderbanden ook aan elkaar vast door middel van een gesp die tussen beide schouderbanden zit. Hierdoor heb je nooit lappen stof die op de grond komen en vies en nat worden als het heeft geregend.

Met een SSC kan je veilig buik en rug dragen en met sommigen kan je zelfs heup dragen.

Verschillen

Er bestaan veel kleine verschillen onder de SSC. Naast de verschillende bevestigingsmetodes zijn er ook SSC die extra foefjes hebben toegepast om de dragers beter aan te passen aan het kind. De meeste SSC maken voor newborns gebruik van een insert en voor grotere kinderen bestaan er verbreders die om de banden over de benen bevestigd kan worden om de heup tot heup ondersteuning te blijven behouden. Maar er bestaan ook SSC die zonder accessoires passend gemaakt kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is onder andere Emei Baby, deze maakt handig gebruik van doekstof en ringslingringen om de drager aan te passen aan het formaat van de baby.

Nadelen

Het grootste nadeel van een SSC is dat hij vrij vorm vast is. Dit zorgt ervoor dat je voor een newborn een instert moet gebruiken, omdat een SSC al snel te breed is voor de beentjes en dit geeft soms niet helemaal de optimale steun en het is daarnaast snel warm voor de baby. Een peuter heeft al gauw te lange benen, dit kan je opvangen door verbreders te maken of te kopen of je koopt een SSC speciaal voor peuters(toddler versies)

Kortom, een draagsysteem die je vlot om kan krijgen, zonder lange flappen ideaal voor mensen die helemaal naar worden bij het zien van ingewikkelde knopen. Met als grootste nadeel de vormvastheid